lundi 23 juin 2014

Piknikille pliis, säästä viis!

Pariisissa on taas loistavat ilmat ja ystävien tapaamiset lasten kanssa onnistuu kätevästi piknikeillä. Aikuiset saavat hetken aikaa omien kuulumisten vaihtoon, kun piknikin suunittelussa ottaa huomioon myös pienimpien viihtymisen.
 
Tässä pientä inspiraatiota kesäiseen retkeen:
 
Ranskalaiset sisarrukset Marie ja Charlotte Findeling:in vuonna 2010 perustetama Deuz on esittelyn arvoinen. Heidän mallistostaan löysin mukavan alustan perinteisen piknikliinan viereen. Lapset voivat päästää mielikuvituksensa valloilleen ja istua mukavasti matoillaan, joiden kuvitukset saattelevat viidakko-, kaupunki- tai intiaanileikkeihin.
 
Oikeiden piknik-eväiden lisäksi pakkasin mukaan Vilac:in tarjottimen, jossa on pienemmille lapsille puisia eväsleipäaineksia. Niiden avulla lapset voivat opetella hienomotoriikkaa ja harjoitella turvallisesti, miten veitsellä leikataan patonginpaloja.
 
Isommille lapsille mukaan tarttui väritettävät lautasten alustat (OMY Design & Play). Kun piknik-eväät on herkuteltu, voi alustan värittää mieleisekseen. Kätevä idea myös mukaan ravintolaan lasten kanssa.
 
Inspiraatioita myös lasten vaatetukseen, jonka kuuluu tietenkin olla mukavaa ja vilpoista kauniiseen piknik-päivään:
 
Tartine et Chocolaten turkoosi mekko ja pienelle pojalle lyhytlahkeinen ja -hihainen potkupuku sekä eväskori herkullisille eväille.
 
Jos nurmelta ei löydy oikeaa neliapilaa, sen voi löytää Petit Bateaun t-paidasta.
 
Rykiel Enfant:in mallistosta hurmaava potkupuku ja tossut pienelle tytön tyllerölle.
 
Nyt odottelen, että Pikku Monsieur herää ja toteutan pienen kaupunkipiknikin lähipuistossa.
 
 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire